Kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus är ett kreditkort som är kopplat till ett bonusprogram eller lojalitetsprogram som ger dig bonuspoäng när du handlar med kortet. Vanligtvis får du bonus på allt du handlar eller bonus hos vissa kedjor och butiker. Det finns många bra kreditkort med bonus, med vilka du kan spara tusentals kronor varje år. I den här artikeln går vi igenom de bästa kreditkorten med bonus.

Här är de bästa kreditkorten med bonus 2024

  • Bank Norwegian kreditkort ny design
    • Max kredit
      150 000 kr
    • Räntefri kredit
      Upp till 45 dagar
    • Åldersgräns
      18 år
    • 0,5% Cashpoints eller Cashback på alla varuköp
    • 3-5% Cashpoints på flygresor hos Norwegian
    • Reseförsäkring med avbeställningsskydd
    Visa detaljer
    Korttyp
    Ansökningskrav
    • Bonus:
      Välj att ha 0,5% CashPoints eller Cashback på alla varuköp. Om du har Cashpoints får du mellan 3-5% bonus på köp av flygbiljetter hos Norwegian
    • Försäkring:
      Reseförsäkring med avbeställningsskydd
    • Årsavgift:
      0 kr
    • Ränta:
      21,99%
    • Effektiv ränta:
      24,35%
    • Kontantuttag i bankomat:
      0 kr
    • Kontantuttag i bank:
      0 kr
    • Avgift pappersfaktura:
      45 kr
    • Valutapåslag:
      1,75%
    • Påminnelseavgift:
      60 kr
    • Övertrasseringsavgift:
      95 kr
    Prisexempel vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.
  • Remember flex kreditkort
    • Max kredit
      120 000 kr
    • Räntefri kredit
      Upp till 56 dagar
    • Årsavgift
      0 kr
    • Åldersgräns
      20 år
    • Upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker
    • 15 öre rabatt per liter hos Preem.
    • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
    Visa detaljer
    Korttyp
    Ansökningskrav
    • Bonus:
      Upp till 25% rabatt i över 300 webbutiker. 15 öre rabatt per liter hos Preem.
    • Försäkring:
      Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
    • Årsavgift:
      0 kr
    • Ränta:
      9,74% – 28,24%
    • Effektiv ränta:
      10,24% – 29,56%
    • Kontantuttag i bankomat:
      3 %, lägst 35 kr
    • Kontantuttag i bank:
      3 %, lägst 35 kr
    • Avgift pappersfaktura:
      39 kr
    • Valutapåslag:
      1,75 % på valutakursen
    • Påminnelseavgift:
      60 kr
    • Övertrasseringsavgift:
      95 kr
    Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01)

Bästa kreditkorten med bonus 2024

En av de vanligaste anledningarna någon ansöker om ett kreditkort är för att kunna nyttja bonusprogrammet som kortet erbjuder. För att hitta det bästa bonuskortet bör du kolla de olika alternativen här. Vi rekommenderar att du hittar ett bonus-kort som matchar det du brukar lägga mest pengar på. Jämför kreditkort och se vilket kort som passar dig.

Re:member Flex – ger upp till 30 % tillbaka i över 200 nätbutiker. Du får i huvudsak rabatt på rikstäckande webbutiker som kan användas oavsett var du befinner dig i Sverige, med många stora och välkända varumärken.

Bank Norwegian kreditkort – Ger 0,5 % cashback eller CashPoints på alla köp plus 3,5 % CashPoints på flyg med Norwegian

Coop Mastercard – Ger 0,5% extra i bonus hos Coop. Totalt ger kortet mellan 0,5% – 5,5% bonus på Coop, beroende av hur mycket du handlar varje månad. I tillägg får du 0,5% bonus på alla andra varukjøp med kortet. Bonusen blir utbetald som värdecheckar hos Coop.

Vad är kreditkort med bonus och hur fungerar de?

Ett kreditkort med bonus  är ett kreditkort som är kopplat till ett bonusprogram som ger dig bonuspoäng när du handlar med kortet. Bonuspoängen samlas oftast upp på ett konto där du kan logga in och se hur mycket poäng du har upptjänat.

Ett kreditkort med bonus ger dig bonuspoäng när du handlar något med kortet

Det finns olika typer av bonusprogram, eller lojalitetsprogram som de också kallas, på kreditkort. Normalt får du bonus på allt du handlar med kortet eller bonus när du handlar hos specifika företag eller butiker. Poängen kan du oftast lösa ut i som pengar (cashback), värdecheckar eller som produkter och tjänster. Det finns också bonusprogram där du använder bonusen till att handla i poängbutiker. Vanligtvis med ett bonuskort som ger cashback får du pengar tillbaka i slutet av månaden till ditt kreditkortskonto.

Bonuskortens poäng växlas in i pengar, produkter och tjänster

Bonuspoängen du samlar med ett bonuskort växlas in och konverteras till andra saker som pengar, värdecheckar, produkter, tjänster eller kan handlas med i poängbutiker.

Utbetalning i cashback

Några bonuskort är det samme som kreditkort med cashback. Med bonusprogram som ger cashback får du oftast pengar tillbaka en gång i månaden antingen som utbetalning eller att summan räknas av på din nästa faktura.

Det är kreditkortsföretaget som betalar ut bonus som ger cashback, inte butikerna du handlar i. Kreditkortsföretaget har ibland avtal med butiker för att kunna ge extra bonus eller rabatter. När det gäller kreditkort som ger bonus på alla köp så har kreditkortutgivaren inte avtal med alla butikerna, då är det kreditkortsföretaget som ger cashbacken, inte butiken.

Utbetalning i värdecheck

Bonus som betalas ut med värdecheck, betalas typiskt ut en gång i månaden eller när du ber om det. En värdecheck löses oftas in i en speciell butik som till exempel med Coop Mastercard. Med Coop Mastercard får du en värdecheck som du kan handla för på Coop-butiker.

Bonuspoäng som växlas in i en poängbutik

Kreditkort med bonuspoäng som växlas in till andra produkter i olika typer av poängbutiker betalar ut poängen när du bestämmer dig för att använda dem. Poäng som är värda något i poängbutiker har ofta ett utgångdatum, de går ofta ut inom en viss tid om du inte använder de.

Kreditkortföretagen vill att du använder kreditkort med bonus – du kan tjäna på det

Kreditkortsföretag inför cashback och andra förmåner eftersom de vill att du ska använda deras kreditkort. Kom ihåg att de tjänar pengar om du inte betalar tillbaka allt du har spenderat varje månad. För dig som kund är bonus, cashback och rabatter helt kanon. Om du är lite strukturerad kan du spara mycket pengar genom att använda kreditkort på ett bra sätt. Kom ihåg att du normalt sett inte får bonus på överföringar och uttag.

De olika typerna av bonusprogram på kreditkort med bonus

  1. Du får bonus på allt du spenderar på kortet.
  2. Bonus på allt du använder på kortet, med undantag för vissa företag är dessa vanligtvis konkurrenter till de som ger ut kortet.
  3. Bonus när du handlar på specifika butiker eller webbplatser.
  4. Branschbaserad bonus, ger bonus på allt du handlar inom en eller flera specifika branscher/kategorier, till exempel bränsle, kläder och skor eller elektronik. Det som avgör om du får pengar tillbaka är om inköpsstället har en MCC-kod inom den specifika branschen.

Du får normalt den högsta procenten bonus och rabatter när du handlar handlar hos specifika butiker. Det är inte möjligt för kreditkortsföretagen att ge hög bonus på allt, men det är möjligt att ge högre bonus på specifika varor och tjänster.

Allt om kreditkort med bonus - bonuskort

Kreditkort med bonus på allt du handlar

Det finns kreditkort som ger bonus på alla köp med kortet, eller på alla köp med vissa undantag, till exempel när du handlar hos konkurrenter. Till exempel ger Bank Norwegian kreditkort bland annat 0,5 % bonus på alla köp. Du kan välja att få ut bonusen som Cashback eller som Cashpoints. Bonuskorten som ger bonus på alla köp är bra och enkla, du behöver du inte tänka på var du handlar, du får alltid bonus oavsett.

Bank Norwegian kreditkort ger 0,5% bonus som cashback eller CashPoints

Et av de absolut bästa bonuskorten är Bank Norwegian kreditkort. Kortet ger dig 0,5% bonus på allt du handlar med kortet. Du kan välja om du vill ha ut bonusen som cashback (pengar) eller som CashPoints. CashPoints använder du till att köpa flygbiljetter hos flygbolaget Norwegian.

Väljer du cashpoints får du också 3% CashPoints på LowFare-biljetter hos Norwegian, 4% CashPoints på LowFare+-biljetter hos Norwegian och 5% CashPoints på Flex-biljetter hos Norwegian.

Det som är bra med kortet från Bank Norwegian är att det inte har årsavgift och heller inga avgifter på uttag. Kortet är ett mycket bra alternativ till dig som vill få någonting tillbaka när du handlar och samtidigt hålla utgifterna nere.

Kreditkort med bonus när du handlar hos butiker och webbutiker

Butiksspecifik bonsu är bonus som ges när du handlar i specifika butiker som har avtal med kreditkortsföretaget. Det finns även externa bonusprogram som sitter med avtalen och som sedan har avtal med kreditkortsföretaget. Flera olika kreditkort har så kallade bonusprogram som ger cashback och rabatter hos många butiker.

Rabatter i specifika butiker ger ofta mycket högre rabatter än generell bonus. I butiker och onlinebutiker kan du få upp till 25% i rabatt/bonus.

Re:member Flex ger cashback i över 300 webbutiker

Re:member Flex har ett av de bästa förmånsprogrammen på marknaden där du får upp till 25% rabatt (cashback) hos över 300 webbutiker. Detta är per definition ett rabattprogram och inte ett bonusprogram.

Butikerna är kategoriserade i 12 olika kateorier, här är kategorierna och ett urval av butiker där du får rabatt:

Rabatten, eller cashbacken, på re:member flex dras av från din nästa re:member faktura.

Bonus i rikstäckande butiker och lokala butiker

När du ska skaffa ett kreditkort med butiksspecifik cashback kan det vara bra att kolla upp vilka typer av butiker som ingår i rabattprogrammet. Den mest användbara cashbacken finns i de nationella butikerna eller nätbutikerna. De som ger dig rabatt oavsett var i Sverige du handlar. Typiska rikstäckande butiker du kan hitta i rabattprogram är nätbutiker som till exempel Zalando, Lensway, Booking.com, Hotels.com, IncClub, Interflora, CDON och Nelly.

Det finns också många möjligheter till cashback på lokala restauranger, hotell, butiker, upplevelser med mera.

Kreditkort som ger bonus och rabatter i specifika butiker

Vi tycker att det finns vissa kreditkort som har något bättre rabattprogram än andra. Vår favorit är rabattprogrammet för Re:member Flex (re:member reward). Med Re:member Flex får du upp till 25 % rabatt i över 300 webbutiker, som du kan använda oavsett var du befinner dig i Sverige. Då är det relativt enkelt att tjäna cashback.

Kreditkort med kategori- och branschspecifik bonus

Kategori- och branschspecifik bonus ger bonus när du handlar inom vissa specifika branscher eller kategorier. Typiska bonus-kategorier är bränsle, skor och kläder, näthandel, elektronik, resor och liknande.

I Norge finns det flera olika kreditkort som erbjuder kategoribaserad cashback. Flexi Visa ger 4% bonus i form av cashback på 5 valfria kategorier varje månad. Bonusen beräknas på basis av registrerade transaktioner i den valda bonuskategorin vid tidpunkten för utfärdande av månadsfakturan och dras av från fakturabeloppet varje månad.

Vad är MCC – Merchant Category Code

Alla butiker som accepterar Visa är baserade på Visa-nätverkets branschstruktur. Strukturen består av så kallade användarplatsgrupper (MCC-Merchant Category Code), som definierar användarsajternas anknytning till industrin. Om du har ett kreditkort som ger cashback på kläder och skor ska butiken du handlar på vara registrerad som kläd- eller skobutik i Visas system. Handlar du skor i en livsmedelsbutik och butiken är registrerad som livsmedelsbutik får du inte cashback på detta köp.

När en butik eller användarplats är registrerad hos Visa väljer de en kod som bäst definierar den bransch de verkar i. Vissa användarplatser är registrerade med en annan kod än vad som kan verka mest naturligt för dig som kreditkortskund. Det är butiken och inte kreditkortsföretaget som väljer MCC-koden.

Bonuskort - vilket är det bästa kreditkortet med bonus

Är det någon skillnad på bonus och cashback?

Cashback är en form av bonus, men all bonus betalas inte ut som cashback. Bonus kan betalas ut som pengar, cashback, presentkort, värdecheckar, kan användas till att handla i poängbutiker och så vidare. Även om bonusen inte betalas ut i pengar kan den ändå ha det samma värdet. Det finns flera kreditkort som hamnar i kategorien bonuskort, men inte cashbackkort.

Om du till exempel använder Coop Mastercard får du 0,5% bonus på allt du handlar för. Värdecheckarna kan du handla med hos Coop. När du då handlar hos Coop får du ut pengavärdet av det du handlar för värdecheckarna. I princip är det inte Cashback, men bonusen är värd pengar i det att du använder bonsen till att handla hos Coop. Om du använder kortet och inte handlar hos Coop får du inte ut värdet på bonusen.

Ifall du är en av de som handlar på Coop är Coop Mastercard ett bra kort att använda. Med kortet får du 0,5% mer bonus än om du bara använder deras medlemskort. I tillägg får du 0,5% bonus på allting annat du använder kortet till än att handla på Coop, vilket innebär mellan 0,5 – 5,5% bonus hos Coop beroende för hur mycket du handlar för varje månad.

Bonus och rabatter vad är skillnaden?

Skillnaden mellan cashback och rabatter är egentligen bara teknisk. Rabatt betyder att du får rabatt på en vara eller en tjänst, du får inte bonuspoäng. En rabatt kan vara en prissänkning direkt när du köper varan, eller så kan den betalas ut som cashback i slutet av månaden. Resultatet blir detsamma, frågan är om du får prisrabatt direkt eller pengarna tillbaka. Fördelen kan vara helt lik på en bonus eller en rabatt, bara det att utbetalningen sker på olika sätt.

Bonus – En bonus ger bonuspoäng som du sen löser in till pengar, produkter eller tjänster.

Rabatter – Rabatter är oftast rabatter du får direkt när du köper en vara. En ”rabatt” kan även betalas ut som cashback till ditt konto, men det kan kallas rabatt.

Bästa kreditkorten med bonus 2024

En av de vanligaste anledningarna någon ansöker om ett kreditkort är för att kunna nyttja bonusprogrammet som kortet erbjuder. För att hitta det bästa bonuskortet bör du kolla de olika alternativen här. Vi rekommenderar att du hittar ett bonus-kort som matchar det du brukar lägga mest pengar på.

Re:member Flex – ger upp till 30 % tillbaka i över 200 nätbutiker. Du får i huvudsak rabatt på rikstäckande webbutiker som kan användas oavsett var du befinner dig i Sverige, med många stora och välkända varumärken.

Bank Norwegian kreditkort – Ger 0,5 % cashback eller CashPoints på alla köp plus 3,5 % CashPoints på flyg med Norwegian

Coop Mastercard – Ger 0,5% extra i bonus hos Coop. Totalt ger kortet mellan 0,5% – 5,5% bonus på Coop, beroende av hur mycket du handlar varje månad. I tillägg får du 0,5% bonus på alla andra varukjøp med kortet. Bonusen blir utbetald som värdecheckar hos Coop.